ÜNİVERSİTE VE İŞ DÜNYASI BULUŞMALARI

ÜNİVERSİTE VE İŞ DÜNYASI BULUŞMALARI

Tarih 09 Aralık 2021, 13:23 Editör

İş dünyasını yakından ilgilendiren konularda Üniversitede yürütülen araştırmaların paylaşılarak her iki tarafın da önemli kazanımlar elde edeceği bir etkinlik olması hedefiyle sunum yapıldı.

İş dünyasını yakından ilgilendiren konularda Üniversitede yürütülen araştırmaların paylaşılarak her iki tarafın da önemli kazanımlar elde edeceği bir etkinlik olması hedefiyle “Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları” serisinin ilki “Girişimcilik Ekosistemi ve Teknopark” sunumu ile başladı.
 
“Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları”
İş dünyasını yakından ilgilendiren konularda Üniversitede yürütülen araştırmaların paylaşılarak her iki tarafın da önemli kazanımlar elde edeceği bir etkinlik olması hedefiyle “Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları” serisinin ilki “Girişimcilik Ekosistemi ve Teknopark” sunumu ile başladı. Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları ile Yalova’daki iş insanlarının karşılaştıkları işletmecilik sorunlarını birebir dile getirebilecekleri, bu sorunları konunun teorisyenleriyle tartışabilecekleri bir platform oluşturulması planlanıyor. Buluşmalarla aynı zamanda Üniversitede yürütülen bilimsel araştırmaların niteliğinin daha da artması hedefleniyor. Böylelikle bu organizasyonun, tüm paydaşlara faydalı olması amaçlanıyor. Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde düzenleniyor.
“Girişimcilik Ekosistemi ve Teknopark”
Konulu birinci etkinlik Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti. “Yakaları Birleştirmek Lazım” Organizasyonun açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu; “Yakaları birleştirmek lazım. Ülkemizde en önemli problemlerden birinin koordinasyon eksikliği ve kurumlar arası işbirliği olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonla, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde yazılan tezlerin, Yalova’nın iş dünyasının bilgi gerekliliklerine hizmet etmesi amaçlanıyor.” sözleriyle işbirliğinin önemini vurguladı.

Bu haber 735 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YALOVA GÜNDEM

Yalova da Gönüllüler Sokak Hayvanları İçin Ayağa Kalktı

Yalova da Gönüllüler Sokak Hayvanları İçin Ayağa Kalktı Yalova nın çeşitli bölgelerinden pek çok gönüllü ve hayvan dostu bir araya gelerek vakıf kurma çalışmalarını başlat...

YALOVA DA VALİLER GÖÇ SORUNUNU ELE ALDI

YALOVA DA VALİLER GÖÇ SORUNUNU ELE ALDI 10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yalova da Yapıldı. 10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele ...

ALTINOVA HABER GAZETESİ