Fiyat etiketleri mercek altında

Fiyat etiketleri mercek altında

Tarih 09 Ocak 2024, 09:42 Editör

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, etiketlerin yönetmeliğe uygun olup olmadığını inceledi.

Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin ardından Yalova’nın Altınova ilçesinde fiyat etiketleri mercek altına alındı.
1 Ocak’ta yürürlüğü girdi
Lokanta, restoran, kafe ve benzeri işletmelerin sunduğu mal ve hizmet fiyatlarında, enflasyon oranının ve maliyetlerin çok üzerinde, devamlı fiyat artışları yapıldığı yönündeki şikâyetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yapmıştı. 1 Ocak’ta yürürlüğü giren düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedeflendi.
Denetimler arttı
Altınova Belediyesi Zabıta ekipleri de yönetmeliğin kusursuz bir şekilde uygulanması ve olası vatandaş mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için denetimlerini artırdı. Söz konusu yönetmeliğe tabi işletmelerde fiyat etiketleri tek tek kontrol edildi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetimlerin hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

Bu haber 131 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ