Mama ve Kompos Merkezi gözbebeği oldu

Mama ve Kompos Merkezi gözbebeği oldu

Tarih 13 Kasım 2023, 09:20 Editör

Marmara Bölgesinde ilk ve tek olma özelliği taşıyan Altınova Belediyesi Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezine inceleme ziyaretleri devam ediyor.

Yalova Çiftlikköy Belediyesi teknik heyeti, Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
İncelemelerde bulundular
Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nuh Kutluca, İklim Değişikliği Ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, Yapı Kontrol Müdürü Orbay Öztürk ve Veteriner Naci Arık, Altınova Belediyesi Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezinde incelemelerde bulundular. Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Çağrı Gürol, Çiftlikköy Belediyesi yetkililerine tesis hakkında bilgi verdi.
Sıfır Atık Projesi
Tesisin Sıfır Atık Projesi çerçevesinde faaliyete geçtiğini ifade eden Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Çağrı Güro, “Tersanelerimizin yemek artıklarının çöpe gitsin istemiyoruz. Bu tesiste sokak hayvanlarımız için son derece kaliteli mamalar üretiyoruz.
Ücretsiz dağıtılacak
Tesisimizde aylık yaklaşık 1 ton aylık mamamız çıkacak. Bunun yaklaşık yüzde 20’sini kendi barınağımızda kullanacağız. Geri kalan yüzde 80’nini hayvan severlerimize ücretsiz olarak belli bir kota dâhilinde dağıtacağız” diye konuştu.
Kompost tesisinde ise pazaryeri ve bahçelerdeki sebze ve meyve atıklarından gübre üretiliyor. Bu gübreleri de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz” diye konuştu.

Bu haber 119 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ