“Zenginliklerimiz en büyük değerimiz”

“Zenginliklerimiz en büyük değerimiz”

Tarih 07 Kasım 2023, 14:00 Editör

Altınova Turizmin yanında Gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor…
“Zenginliklerimiz en büyük değerimiz”

Yalova Gastronomi Günü Programı çerçevesinde, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolü, turizm ve gazetecileri Hersek Lagününde ağırladı.
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki heyet, Altınova İlçesini ziyaret etti. Doğal güzellikleri yerinde gören Vali Kaya ve beraberindekiler Altınova’ya özel yemekleri tanıma imkânı buldu. Misafirlerini Hersek Lagününde ağırlayan Başkan Oral, “İlçemiz, turizmin yanında gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor. Zenginliklerimiz en büyük değerimiz” diye konuştu.
Kahvaltıyla başlandı
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, turizmciler ve gazetecileri Altınova’da ağırladı.
Özel lezzetler tattırıldı
Altınova Hersek Lgünü Coffee Chefs Restoranda kahvaltı ile başlayan program, Altınova’nın geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı.
Misafirlere; Altınova’nın özel lezzetlerinden Hersekzade Kuzu Etli Buğday Çorbası, Tütsülenmiş İsli Kefal Likorinaz (Balık), Aromalı tatlı, kivi sucuğu, üzüm sucuğu, aronya sucuğu, kivi, elma ve çilek reçel ve marmelatları, kivi ve hurma kurusu, aronya şurubu ile nane çayı ikram edildi.
Bölgeyi gezdiler
Kahvaltı ve yemek tadımının ardından Vali kaya ve beraberindekiler, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezerek bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaya ve beraberindekiler daha sonra, Altınova Belediyesi Hersek Dilburnu Deniz Feneri2nde incelemelerde bulundu.

Bu haber 178 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ