Kültür ve turizm ele alındı

Kültür ve turizm ele alındı

Tarih 05 Kasım 2023, 00:29 Editör

İpekyolu Belediyeler Birliği Meclisi Mudurnu'da toplandı…
Kültür ve turizm ele alındı

İpekyolu Belediyeler Birliği Kasım ayı Meclis Toplantısı, Eskişehir İnönü ve İpekyolu Belediyeleri Turizm ve Kalkınma Birliği Başkanı Kadir Bozkurt’un başkanlığında Bolu Mudurnu’da yapıldı.
Meclis toplantısına; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 26 Dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, belediye başkanları, meclis üyeleri, ESTÜ ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantıya katılan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Toplantıda, kültür ve turizm alanında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk” diye konuştu.
24 belediye üye
Meclis toplantısının çok verimli geçtiğini ifade eden Eskişehir İnönü Belediyesi ve İpekyolu Belediyeleri Turizm ve Kalkınma Birliği (İPEK-BİR) Başkanı Kadir Bozkurt, “Toplamda 600 bin nüfusa sahip 24 üye belediyelerimizden oluşan birliğimizin meclis toplantısında faaliyetlerimiz ile birliğimize üye belediyelerimizin turizm destinasyonu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Toplantımızın Birliğimize hayırlı olmasını diliyor, Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, Türkiye Belediyeler Birliğimize, Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize ve Öğretim Üyelerimize toplantımıza katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
“Önemli bir çalışma yaptık”
İPEK-BİR Meclis toplantısında Burada Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve geçmiş dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ile bir araya geldiğini söyleyerek, “Kültür ve turizm alanında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduğumuz önemli bir çalışma yaptık.
“Büyük öneme sahip”
İpekyolu Belediyeler Birliği, tarihi İpekyolu koridorunda yer alan yörelerdeki kültürel varlıkların, bu yörelere ait geleneklerin tanıtılarak turizme en iyi biçimde kazandırılmasını amaçlıyor. İpekyolu koridoru, doğu ile batıyı birbirine bağlayan önemli bir ticaret hattı olmasının yanı sıra, yarattığı kültürel etkileşim ile de büyük öneme sahiptir.
“Var gücümüzle çalışacağız”
Altınova’mızın turizm ve kalkınma alanında gelişmesi, güzelleşmesi ve tanıtılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yöresel hediyeler verdi
Toplantı sonrasında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Bakan yardımcısı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve geçmiş dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen’e, “Hersek Dilburnu Deniz Feneri” nin yer aldığı çini plaket ve belediye başkanı ile delegasyona Altınova’ya ait Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ve Kadın Üretim Merkezinde üretilen doğal ürünleri hediye etti.

Bu haber 151 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ