"Kuş Oteli göz bebeğimiz"

Tarih 04 Ekim 2023, 09:28 Editör

Hersek Lagününde Avrupa Kuş Gözlem Günü gerçekleştirildi…
Kuş Oteli göz bebeğimiz

Her yıl ekim ayının ilk haftasında tüm Avrupa'da düzenli olarak gerçekleştirilen, "Avrupa Kuş Gözlem Günü" bu yıl da Doğa Derneği katkılarıyla ülkemizde gerçekleştirildi.
Kuş gözlemcisi Çağan Abbasoğlu eşliğinde çevre illerden gelen kuş gözlemciler, Hersek Lagününde, "Avrupa Kuş Gözlem Günü" etkinliğini gerçekleştirildi.
Türkiye ayağı Hersek Lagününde
Her yıl ekim ayının ilk haftasında tüm Avrupa'da düzenli olarak gerçekleştirilen, "Avrupa Kuş Gözlem Günü" bu yıl da Doğa Derneği katkılarıyla Hersek Lagününde Türkiye ayağı olarak gerçekleştirildi.
Kayıt altına alındı
Altınova belediyesi Kuş Gözlemcisi fatih Bülbül etkinlikle ilgili ayptığı açıklamada, “Gözlem çalışmasında toplamda 75 tür gözlenerek kayıtlara geçirildi. Alanın en renkli ve önemli kuşlarının başında gelen flamingoların geçmiş istatistiklere bakıldığında bu günlerde 550-700 birey olarak gözlenmesi sevindirici bir gelişme oldu. Ayrıca mevsim itibarıyla iki birey Hazar Sumrusu yanında yine iki birey Kıyı Çamurçulluğu, Hersek Lagününün ne denli değerli olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Bu haber 146 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ