İshakkuşu 254. Tür

İshakkuşu 254. Tür

Tarih 04 Ağustos 2023, 09:21 Editör

Türkiye’deki en küçük baykuş türü Hersek Lagününde tespit edildi…
<br>
İshakkuşu 254. Tür

İshakkuşu, Altınova Hersek Lagünü’nde gözlenip 254. tür olarak kayıtlara geçirildi.
Cumhurbaşkanı kararıyla, 'Kesin Korunacak Hassas Alan' ilan edilen Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü'nde, tespiti yapılan kuş türü sayısı 254'e çıktı.
“En küçük baykuş türü”
Gece gözlemlerinde tespit edilen İshakkuşu hakkında bilgi veren Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Gece yırtıcılarından ishakkuşu, Türkiye’de bulunan en küçük baykuş türüdür. Boyları 19-21 cm büyüklüğündedir. Kafaları ve ayakları vücutlarına oranla oldukça büyüktür. Genelde geceleri avlanan ishakkuşu yavrularını beslemek için gündüzleri de ava çıkabilir.
“Gelecek nesillere bırakılacak miras”
Türkiye'de görülen 500 kuş türünün bu güne kadar yarısından fazlasının Hersek Lagünü’nde gözlenmesi alanın değerini ortaya koymaktadır. Alanın korunması için alınan tüm tedbirler ve Altınova halkının hassasiyeti kuş popülasyonuna katkı sağlamaktadır. Kuş gözlem çalışmalarında üreme sayısının ve tür çeşitliliğinin artması gelecek nesillere bırakacağımız bu miras için oldukça değerlidir” diye konuştu.

Bu haber 214 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ