Yavru leyleklere uçma eğitimi

Yavru leyleklere uçma eğitimi

Tarih 02 Temmuz 2023, 11:50 Editör

Altınova Merkez Camii kubbesinde dünyaya gelen 3 leylek yavrusu, annelerinden uçma eğitimleri almaya başladı.

253 kuş türüne ev sahipliği yapan Altınova Belediyesi, uzun yıllardır Merkez Cami kubbesinde konaklayan ve bu yıl yavrusu için kuluçkaya yatan Leylek için Nisan ayında özel yuva yapmıştı. Yuvada dünyaya gelen 3 yavru leylek, dünyayı tanımaya başlıyor.
İlgi odağı
Leyleklerin gelişimi hakkında bilgi veren Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Nisan ayının başında yıllardır Yalova Altınova Merkez Camii kubbesinde kuluçkaya yatan Leylek çiftinin kurmuş olduğu yuvanın fırtınada dağılması sonucu Altınova Belediyesi kuluçka platformu hazırlayarak hassasiyetle kubbeye yerleştirmişti.
Leylek çifti Altınova Belediyesi tarafından yapılan bu yuvayı yadırgamadığını aksine öncesinden daha fazla uyum sağladığını görüyoruz. Yavrularını besleyip büyüten anne leylek haziran ayı başında 3 yavrusuna uçma eğitimleri vermekte” diye konuştu.
İsmi sizden
Anne ve 3 yavru leyleğin yakından takip edildiğini söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Yuvasını biz yaptık, ismini birlikte koyalım. Bereketin simgesi kabul edilen leylek dostumuz ve yavrusu da Altınova’mıza bereket getirsin” dedi.

Bu haber 205 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ