Gönül köprüleri güçleniyor

Gönül köprüleri güçleniyor

Tarih 21 Haziran 2023, 13:03 Editör

Rize’de toplanan TDBB Yönetim bir kardeşliğe daha imza attı…
Gönül köprüleri güçleniyor

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın da katıldığı TDBB Yönetim Kurulu toplantısında bir gönül köprüsü daha kuruldu.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetimi Rize’de toplandı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un memleketi Tüp şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
“Türk dünyası adına önemli bir başlangıç”
TDBB'nin temel amaçlarından birinin de gönül coğrafyasındaki belediyeler arasında kardeş şehir ilişkisini yürütmek olduğunu vurgulayan TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan TDBB ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu manada ülkelerimizin kardeşliğini, şehirlerimizin kardeşliğine ilave ediyoruz. Bu önemli imza ile Türk dünyası adına önemli bir başlangıç yapılmış olacak" dedi.
Çok önemli bir görev
Başkan Altay, TDBB'nin önemine işaret ederek, "TDBB, Türkiye'deki belediyelerin, ülkeler arasındaki belediye ilişkilerini korumak, kültürel mirasa sahip çıkmak, kardeş şehir ilişkilerini genişletmek ve belediyecilik anlayışımızı tüm gönül coğrafyamızdaki belediyelere taşımakla ilgili kurulmuş önemli bir kuruluştur" diye konuştu.

Bu haber 179 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ