Ressamlar, Hersek Bölgesine hayran kaldılar

Ressamlar, Hersek Bölgesine hayran kaldılar

Tarih 08 Haziran 2023, 10:07 Editör

Altınova Belediyesi’nin 5. Uluslararası resim sergisi niteliğinde olan 6 ülkeden 32 ressamın eserleriyle katıldığı Altınova İpekyolu Resim Sergisi büyük bir beğeniyle tamamlandı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, sergiye katılan ressamları Hersek Lagününde ağırlayarak, bölge hakkında bilgi verdi.
Deniz Feneri Müzesi’ni gezdiler
Başkan Oral, misafirlerini ilk olarak Altınova Hersek Dilburnu Deniz Müzesi’ni gezdirdi. Başkan Oral, bölgenin önemli açık hava deniz fenerleri müzesi olacağını söyledi.
Dünyada örneği yok
Hersek Bölgesinin Türk ve dünya tarihi açısından öneminin yeni anlaşılmaya başlandığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Hem antik dönem hem de Osmanlı Dönemi’ne ait iki deniz fenerinin bir arada tek yer olan Hersek Lagünüdür. Aynı zamanda böylesi bir bölgede arkeolojik kazının yapıldığı tek yer de Hersek’tir.
Antik Çağdan Osmanlı’ya
Antik Çağdan Osmanlı’ya deniz fenerleri ilgili tarihi bir yolculuk, tarihe dokunduğunuz ve keşfedeceğiniz önemli bir merkez olacak. Altınova Hersek Dilburnu Deniz Müzemizin açılışını da en kısa zamanda yapacağız. Ayrıca dünyanın ünlü deniz fenerlerinin replikalarının yanı sıra sosyal tesisler yer alacağı bir yer olacak” diye konuştu.
Hayran kaldılar
Deniz Müzesi’nin ardından Başkan Oral ve misafirleri, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni gezdiler. Bölge hakkında bilgi alan ve bitkileri tek tek inceleyen ressamlar Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran kaldılar.

Bu haber 234 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ