Oral, Biyolojik Çeşitlilik Günü Kutladı

Oral, Biyolojik Çeşitlilik Günü Kutladı

Tarih 22 Mayıs 2023, 09:23 Editör

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nü kutladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, biyolojik çeşitliliğin doğanın sağlığına olduğu kadar insan sağlığına da çok önemli etkileri olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin de imzası var
Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nü kutlayan Başkan Oral, “Bütün teknolojik ilerlemelere rağmen sağlık, su, gıda, ilaç, barınak ve enerji için tamamen sağlıklı ve canlı ekosistemlere ihtiyacımız vardır” diye konuştu.
Doğadaki canlıların gün geçtikçe azalmasına dikkat çekmek için her yıl 22 Mayıs'ta 'Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü' kutlanıyor. Biyolojik çeşitliliğin korunması için uluslararası hukuki bir belge olan 'Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi' ise 27 yıldır uygulamada.
Türkiye, biyolojik çeşitliliğin korunmasını, sürdürülebilir kullanımını ve genetik kaynakların kullanımından doğan faydaların adil bir şekilde paylaşılmasını amaçlayan sözleşmeyi, 1997’de imzaladı.

Bu haber 173 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

Altınova, okuyor

Altınova, okuyor Altınova İlçesi’nde, 60. Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe büyük ilgi gösterildi.

Aşevi personeline teşekkür

Aşevi personeline teşekkür Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolüne veda ziyaretlerine devam ediyor.

ALTINOVA HABER GAZETESİ - Mehmet MERCAN