İLYASKÖY KÖY MEYDANI DÜZENLEMESİ

İLYASKÖY KÖY MEYDANI DÜZENLEMESİ

Tarih 30 Mart 2023, 09:18 Editör

Yalova İl Genel Meclis üyesi İdris Durmuş, "İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda bu yıl Çiftlikköy ilçemizde İlyasköy Köyümüzde köy meydanı düzenlemesi yapılacak. Bu doğrultuda İl Özel İdaremizin Yatırım ve İnşaat Müdürlüğümüzce ihale ile ilgili ön hazırlıklar tamamlandı . İhale ilgili tüm bilgiler EKAP’ta yayınlandı. İhale 6 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek" dedi.

Yalova İl Genel Meclis üyesi İdris Durmuş şunları söyledi: "İl Genel Meclisimizde Köy Meydanlarının düzenlenmesi konusunda aldığımız ortak karar ile Çiftlikköy ilçemize bağlı İlyasköy’ de yapılacak meydan düzenlemesi projemizin taslak mimari planı köy muhtarımız ve köy ihtiyar heyeti ile İl Özel İdaremizin teknik elemanları ,Meclis Başkanımız ve Genel sekreterimiz ve Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım ile yerinde keşif ve istişare yapılarak hazırlanmıştı.
Projenin ihale aşamasına geçilmesi için çalışmalar tamamlandı.
Kısa zamanda ihalenin gerçekleştirilmesi ile prosedür tamamlanıp yatırımımızı yapmayı hedefliyoruz. İlyasköy’ümüzün karakteristik dokusunu yansıtan yaklaşımla hazırlıklar yapıldı. Köy meydanındaki tarihi ağaçlar bizim için projelendirmede ana hatları belirledi.
Modern ekipmanlar ile köy meydanlarını yenileme çalışmamız her yıl ilçelerimizden birer köyümüzde yapılarak devam edecek. Köy meydanlarını daha modern görünümle dizayn edip yenilemeyi hedeflemekteyiz.
Aynı zamanda İlyasköy’ ümüzde yine İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar ile İl Özel İdaremizce Köy Muhtarlık Hizmet binasının tadilatı yapılarak modern görünüme kavuşturulmuştu. Köy meydanında peyzaj değişikliği köy muhtarlık hizmet binasının yenilenmesi ile birleşince görsel anlamda da bütünlük arzedecek. Köyümüzdeki hemşehrilerimize sosyal donatıları ile hizmet verilmeye başlanılması köy merkezi görevini daha da artıracak .Ayrıca eski köy adetlerinin ve işlevlerin de zamanla geri kazanımı sağlanmış olacak.
Gençlerimize ve çocuklara da elbette bu yenilenmede hizmetlerine sunulacak alanlar oluşacak. Köylerimizdeki kadınların da kullanımına uygun olacak bu çalışmalar ile köylerimiz daha fazla cazibe merkezi konumuna ulaşacağına inanıyorum.
Elbette köylerimizdeki büyüklerimiz de asırlık ağaçların altında beraber içilen nefis çay ile geçmiş hatıralarını dinleme fırsatını sunmaktalar. Doğalgazın yakında İlyasköy’ümüzde vatandaşımızın kullanımına sunulacak olması , diğer köylerde olduğu gibi İlyasköy’de de köye doğru yönelişi artıracaktır. Köylerde evlerin bu çerçevede yenilenmesi, tadilatlarının yapılması bizlere mutluluk vermekte.
Tüm aşamalarda emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkürü borç biliyorum.
İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaremiz muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 2023 yılında ,geçmişte olduğu gibi hizmet ve yatırımlara devam edeceğiz."

Bu haber 229 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır”

“Bizim sevdamızda, davamızda Altınova’dır” Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Misafirleriyle tek tek ilgilen...

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı

Altınova’da 4 bin kişi birlikte oruç açtı Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca tarafından Kaymakamlık Binası arkasında düzenlenen, “Birlik ve Dayanışma”...

ALTINOVA HABER GAZETESİ