Sadece Berber Çırağının değil herkesin kalbini fethetti

Sadece Berber Çırağının değil herkesin kalbini fethetti

Tarih 07 Kasım 2022, 12:18 Editör

Çıraklık geleneğinin önemine dikkat çekmek için ilk tıraşını yapması için Çırak Ümit Kanar’ın berber koltuğuna oturan Yalova Altınova Belediye Başkan Dr. Metin Oral’ın paylaşımı hem yüzleri güldürdü, hem de gönülleri fethetti.

“Çırak ustayı sollamazsa sanat ölür, hata yaparsa biz ölürüz. Yeter ki çıraklık geleneği sürsün. Değil olmayan saçlarımı, kellemi de kesse Çırak Ümit kardeşimin ilk saç tıraş daveti geri çeviremezdim” diyerek yüzleri güldüren Başkan Dr. Metin Oral, çıraklık geleneğinin önemine de dikkat çekti.
“Batı sanayisi, bizi taklit etti”
Başkan Dr. Oral, “Çıraklık, kalfalık, ustalık. Bugünün sanayi devi Batı ülkelerinin kalkınma modeli; bizi taklit ve takip ettikleri yüzlerce yıllık Ahilik Geleneğimizden başka bir şey değil. Öğrencilerin terbiye ve disiplin içerisinde yaşayarak öğrendikleri bu geleneksel öğretinin yerini bugün ardı ardına hamle yaptığımız Meslek Liseleri ile devam ediyor. Sürdürülebilir kalkınmanın kaynağı nitelikli insanlar için mesleki eğitim ve çıraklığı destekleyelim, sahip çıkalım” diye konuştu.
İlk saç tıraşını yapmak için kendisini geri çevirmeyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a teşekkür eden Berber Çırağı Ümit Kanar, bu güzel buluşmanın meslek hayatının unutulmaz anısı olarak kalacağını söyledi.

Bu haber 419 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

Altınova, okuyor

Altınova, okuyor Altınova İlçesi’nde, 60. Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe büyük ilgi gösterildi.

Aşevi personeline teşekkür

Aşevi personeline teşekkür Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolüne veda ziyaretlerine devam ediyor.

ALTINOVA HABER GAZETESİ - Mehmet MERCAN