‘Gönülden yaparsan gönüller kazanırsın’

‘Gönülden yaparsan gönüller kazanırsın’

Tarih 08 Eylül 2022, 11:44 Editör

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 2022-2023 yılı yatırımlarını ve projelerin bir kısmını paylaştı.

Oral, altın projelerini açıkladı
‘Gönülden yaparsan gönüller kazanırsın’
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 2022-2023 yılı yatırımlarını ve projelerin bir kısmını paylaştı.
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçeye yapılacak olan yatırımlardan bahsetti. Altınova Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Dr. Metin Oral, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve birim müdürleri katıldı.
‘Altınova öne çıkacak’
AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, toplantı öncesi yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Altınova’mız ülkemizin önemli sanayi alanlarından birine, denizcilik sektörüne ev sahipliği yapan bir yer ve bunun getirdiği sanayileşme söz konusu. Ardından kivide ve çilekte yakaladığı marka çalışmalarıyla, tarımsal ürünlerle de adından söz ettiren bir ilçemiz. Bu ilçemizde Çobankale’nin Osmanlı Devleti bakımından önemli bir tarihsel nokta olarak öne çıkması ve tarihi kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması konusunda da önemli çalışmalar yapılmakta. Ben değerli başkanımıza, ilçe başkanımıza, partimiz teşkilatlarında gönül vererek bu işleri yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Metin Başkan’ımıza müteşekkirim. Hersek bölgesinin su altı arkeolojik çalışmalarının da yapılması ile tarihi bir keşfin ortaya çıkarılması konusunda önemli. Helenapolis Antik Kenti’nin araştırılması da kültürel değerler anlamında Altınova’ya öne çıkaracak. Tüm bu yaptıklarımız gerçekten Altınova’mızın hızlı büyümesine sebebiyet veriyor. Altyapı çalışmalarınızı da artırmamız, belediyemizin planlamalarını yapması da önem arz ediyor.”
‘Yatırımlara hız kesmeden devam’
AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar da toplantıda yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bugün Altınşehir Altınova’dayız. Partimizin, kentimizin gururu 4 dönemdir vatandaşlarımıza gece-gündüz demeden hizmet eden değerli Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral ile birlikte sizlerle buluşuyoruz. Altınova, gerek iktidarımızın gerekse belediyemizin yaptığı yatırımlarla bölgemizin adı gibi altın bir değeri olmuştur. Sadece 2022-2023 yılları arasında Altınova ilçemize belediye ve iktidar olarak 250 milyon TL’lik yatırım getiriyor, devamının müjdesini veriyoruz. Altınova ve Altınovalılar bizim göz bebeğimiz. Onun için Altınova’nın gelişmesi ve büyümesinin artarak devam etmesi için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
‘Gönülden yaparsan gönüller kazanırsın’
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da, Altınova’ya yapılan yatırımları basın mensupları ile paylaştı. Dr. Metin Oral, AK Parti iktidarının destekleri ile altyapıdan üst yapıya, eğitimden sağlığa, güvenlikten spora, sosyal ve kültürel yatırımlarla Altınova’nın, adına yakışır ‘AltınŞehir’ olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Altınova’ya ilk günkü aşkla hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Dr. Metin Oral, “Altınova’da tüm ilçe dinamikleri ve hükümetimizin destekleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız planlamalar aksamadan devam ediyor. 2022 yılında başlayıp 2023 yılına kadar tamamlayacağımız altyapı, üst yapı, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal ve kültürel yatırımlarla AltınŞehir Altınova, bölgenin parlayan yıldızı olacak. Ülkemize karşı yapılan tüm saldırılara, oyunlara, salgın felaketine rağmen Türkiye dimdik ayakta kalmıştır. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle, AK Parti Yalova İl Başkanımız Muğlim Bağatar’ın şahsında parti teşkilatlarımızın, milletvekillerimizin, hükümetimizin desteğiyle tüm olumsuzluklara rağmen üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Altınova Tersaneleri, Osmangazi Köprüsü, Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bahçesi ilçemizin en önemli gurur kaynaklarımızdan olmuştur. Altınova olarak, durmadan çalışarak yolumuza devam ediyoruz. Güçlü Türkiye hedefleri doğrultusunda ilk günkü aşkla hizmet veriyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız, hizmet belediyeciliğidir, eser belediyeciliğidir. ‘Gönülden yaparsan, gönüller kazanırsın’ düsturuyla şehrimizin tamamını kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti’nin belediyecilik ilkeleri çerçevesinde; Altınova’yı yeni yolları, yeşil alanları, yeni yaşam ve sosyal alanları, güçlü altyapısı ve üst yapıları ile geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Tevazu, samimiyet ve gayretle çalışıyoruz, çalışacağız. Sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, istişare kültürünü yaygınlaştırıyoruz. Rabbim yolculuğumuzu kolaylaştırsın, birlikteliğimizi baki kılsın” dedi.
‘Yeni eserler kazandıracağız’
Altınova’ya yeni eserler kazandıracaklarını söyleyen Dr. Metin Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, ‘Kardeşliği, tarihi, sanayiyi ve kültürleri buluşturan Altınova’ parolasıyla çıktığımız hizmet yarışında iktidarımızdan ve ilçe dinamiklerimizden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Kentimizin en önemli ekonomik lokomotifi olan tersaneleri ilçemize kazandırırken, tarımımızdan da ödün vermedik. Modern kentin gereklerini yerine getirmek için kollarımızı sıvadık. Öncelikli olarak bir ilçenin olmazsa olmazı olan Hükümet Konağı’nı ilçemize kazandırdık. Düğün salonumuzu, Devlet hastanemizi, SGK binamızı, Denizcilik Meslek Lisesi ve kampüsünü, spor salonumuzu, halı saha ve gençlik merkezimizi, FİFA standartlarında stadyumumuz ile spor tesislerimizi, semt sahalarımız, çocuk parklarımız, su terfi istasyonlarımızı, taziye evimizi, bölgemizin en modern belediye hizmet binamızı halkımızın hizmetine sunduk. Hersek Mahallesi’nde, Altınova Belediyesi mülkiyetinde bulunan, 2. derece arkeolojik SİT alanında kalan yerde, bilimsel kazı çalışmaları süresince kullanılmak üzere kazı evi alanını oluşturduk. Cumhurbaşkanı kararı ile 12 ay kazı çalışması sürecektir. İktidarımızın öncülüğünde kurulan Altınova Tersaneleri, Osmangazi Köprüsü, Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi projeleriyle Altınova sınırlarını aşmış, sadece ülke gündeminde değil, dünyada da adından söz ettirmeye başlamıştır. Hiç durmadık. Halkımızdan aldığımız emaneti ilerilere taşımak için arkadaşlarımızla var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti teşkilatlarımızdan, milletvekillerimizden, hükümetimizden, sanayicimizden ve ilçe dinamiklerimizden aldığımız güç ve destekle Altınova’mızı adına layık AltınŞehir yapmak için 2022-2023 yıllarında ilçemize yine çok önemli eserleri kazandırmaya devam edeceğiz.”

Bu haber 414 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

Altınova, okuyor

Altınova, okuyor Altınova İlçesi’nde, 60. Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe büyük ilgi gösterildi.

Aşevi personeline teşekkür

Aşevi personeline teşekkür Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolüne veda ziyaretlerine devam ediyor.

ALTINOVA HABER GAZETESİ - Mehmet MERCAN