Altınova’da, ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ Projesi

Altınova’da, ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ Projesi

Tarih 11 Ocak 2022, 09:55 Editör Mehmet Mercan

Altınova İlçesinde; Resmi Gazetede yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince, “Sıfırdan Başlıyoruz” Projesi start aldı.

Resmi Gazetede yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince, Altınova Belediyesi ile Sefine Tersanesi tarafından "Sıfırdan Başlıyoruz" Projesi başlatıldı.
PROTOKOL İMZALANDI
Altınova’da başlatılan “Sıfırdan Başlıyoruz” Projesinin gerçekleştirilmesi ve uygulanmasına yönelik protokol, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Sefine Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Demir Koloğlu tarafından İmza altına alındı. İmza törenine Sefine Tersanesi yöneticileri ile Altınova Belediyesi proje ekibi de katıldı.
ÖNEMLİ HEDEFLER
Altınova İlçesi sınırları içerisinde geçerli olacak olan projeye göre; ilçe sınırlarında oluşan organik nitelikli yemek hazırlama atıkları, çay posaları, ağaç budama ve çim atıkları gibi atıklardan kompost üretilecek. Tüketilmemiş artan yemeklerden ise kedi- köpek maması üretilecek. Söz konusu atıklar sıfır atık değerlendirilecektir. Projede yöre halkının ve işletmelerin azami ölçüde katılımı sağlanacak. Proje ile yöre halkının ve işletmelerin çevresel ve sosyal bilinçlenmesi temin edilecek. Kompost kullanımı teşvik edilecek, kimyasal gübre kullanımı azaltılarak iyi tarım uygulamaları teşvik edilecek. Proje kapsamında elde edilecek kompost ve kedi-köpek mamaları yöre halkıyla 7. PR paylaşılacak. Kedi-köpek mamaları sahipsiz hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacak.

Bu haber 546 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL HABERLER

Altınova, okuyor

Altınova, okuyor Altınova İlçesi’nde, 60. Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe büyük ilgi gösterildi.

Aşevi personeline teşekkür

Aşevi personeline teşekkür Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolüne veda ziyaretlerine devam ediyor.

ALTINOVA HABER GAZETESİ - Mehmet MERCAN