Bahçecik MTAL’den 3 eTwinning Projesi


Açıklama: Kocaeli’nin Bahçecik MTAL (Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Hazel Yılmaz Kıyıkcı’nın kurucularından olduğu 3 eTwinnig projesi yapıldı.
Kategori: GÜNCEL HABERLER
Eklenme Tarihi: 14 Mart 2022
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:53
Site: ALTINOVA HABER GAZETESİ www.altinovahaber.com
URL: http://www.altinovahaber.com/haber_detay.asp?haberID=173


Mesleki Eğitimi destekleten projeler öğrencilere seçtikleri meslek hakkında bilgiler sunarken gelecek meslekleri hakkında fikir sahibi olmalarını da destek sağladı.
Farklı eğitim yaklaşımları
That’s Me! My Future, My choose: Projesi Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik yapılan bir projedir. Projedeki amaç meslek liseleri üzerindeki ön yargıların kırılması, sürekli üreten ve çalışan, teknolojiyi doğru kullanabilen, geniş ufuklarla geleceğe ışık tutan öğrenciler yetiştirilmesidir. 21. yy becerilerine sahip, sosyal, aktif, sorumluluk sahibi, teknolojiyi verimli kullanabilen ve takım ruhu gelişmiş bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmiştir.
Game and Toy Workshop: Projesi çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencilerinin Oyun Oyuncak Atölyesi dersini de destekleyen bir projedir. Geri Dönüşüm Malzemeleri kullanılarak oyuncaklar hazırlandı. Oyuncak Müzesi gezildi. Alanda fark yarattı.
Orman Okulu Aktiviteleri: Projemiz farklı eğitim yaklaşımlarından biri olan orman okulu etkinliklerini öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirmeyi içeren bir projedir.
Orman okulları
Projeler hakkında bilgi veren Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Hazel Yılmaz Kıyıkcı, “Öğrencilerimiz farklı eğitim yaklaşımlarını tanıdılar. Bu sayede Mezun olduktan sonra bu yaklaşımları ilke edinmiş kurumlarda etkin bir şekilde görev alabilecek kapasiteye ulaşabilecekleri kaynak ve seçenekleri öğrendiler. Türkiye’de yaygınlaşmakta olan orman okullarında ne tür etkinlikler yapıldığını, nasıl ve hangi şartlarda eğitim verildiğini deneyimleme fırsatı buldular” diye konuştu.