11 YIL SONRA HERSEK LAGÜNÜNDE


Açıklama: Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, 11 yıl sonra 3 birey Dişi Karabaş Patkanın, Elmabaş Patka, Tepeli Patka ve Pasbaş Patka ile birlikte lagünde yerini alması kuşçular ve doğaseverler arasında heyecan yarattı
Kategori: GÜNCEL HABERLER
Eklenme Tarihi: 09 Aralık 2021
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:45
Site: ALTINOVA HABER GAZETESİ www.altinovahaber.com
URL: http://www.altinovahaber.com/haber_detay.asp?haberID=134


Karabaş Patka (Aythya Marila), 11 yıl sonra Altınova Hersek Lagününde görüntülendi.
Ülkemizde nadir görülen türlerin başında gelen kış göçmeni Karabaş Patka (Aythya Marila), 11 yıl sonra Yalova’nın Altınova Hersek Lagününde görüntülendi. 3 BİREY GÖRÜNTÜLENDİ Türkiye’de nadir görülen 4 patka türünden biri olan Karabaş Patka (Aythya Marila), Hersek Lagününde en son 2010 yılında gözlemlenmişti.
Ülkemizde bu yıl Çanakkale ve Trabzon’da birer birer olarak gözlemlenen Karabaş Patka, Hersek Lagününde 3 birey olarak kayıt altına alındı.
“DOĞASEVERLERDE HEYECAN YARATTI”
Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “11 yıl sonra 3 birey Dişi Karabaş Patkanın, Elmabaş Patka, Tepeli Patka ve Pasbaş Patka ile birlikte lagünde yerini alması kuşçular ve doğaseverler arasında heyecan yarattı.
“238 KUŞ TÜRÜ BULUNUYOR”
Bugüne kadar 238 kuş türünün görüldüğü lagünde yaptığımız son gözlem çalışmasında gün içerisinde 70 tür gözlemlendi. Havaların soğumasıyla ülkemiz için nadir olan diğer su kuşlarının da alana gelmesini beklemekteyiz” diye konuştu.