YALOVA DA VALİLER GÖÇ SORUNUNU ELE ALDI


Açıklama: 10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yalova da Yapıldı. 10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yalova Vali Muammer Erol un ev sahipliğinde Yalova da yapıldı.
Kategori: YALOVA GÜNDEM
Eklenme Tarihi: 09 Aralık 2021
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:43
Site: ALTINOVA HABER GAZETESİ www.altinovahaber.com
URL: http://www.altinovahaber.com/haber_detay.asp?haberID=132


Terma City Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Vali Muammer Erol, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kütahya Valisi Ali Çelik, Sahil Güvenlik Grup Komutanları, katılımcı illerin İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.
Düzensiz göç ve çözüm konularının ele alındığı toplantıda Valimiz Muammer Erol’un açılış konuşmasının ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat konuşmalarını gerçekleştirdiler. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Bursa İl Göç İdaresinin tarafından yapılan sunumda; düzensiz göç ile mücadele kapsamında iller bazında yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi, 10. bölgede yer alan Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Yalova, Kocaeli, Kütahya ve Bilecik il sınırında yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler ile istatistiki bilgiler ele alındı.
10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı, genel hususlar ile düzensiz göçmen akımı hakkında görüş ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından son buldu.